Klantenservice

Kan ik ook bij CargoTrade terecht voor maar 1 pallet?

Ja, vanaf 1 pallet kunt u contact opnemen met onze planner. Vraag bij hem de tarieven aan.

Kan ik mijn lading over heel Europa kwijt via CargoTrade?

Jazeker, wij hebben internationale ervaring door heel Europa u kunt meevaren op voordelige tarieven dankzij ons uitgebreide netwerk.

Hoe zit het met de ladingverzekering?

Op al onze werkzaamheden zijn de Algemene Vervoerscondities 2002 (AVC) van toepassing in de voorwaarden is met betrekking tot de aansprakelijkheid van de vervoerder een maximaal bedrag vastgelegd van €3.40 per kg.Op internationaal vervoer zijn de CMR condities 1983 in de meest recente versie en aanvullende de hiervoor vermelde Algemene Vervoerscondities (AVC) 2002 van toepassing. Wij willen onze opdrachtgevers er echter op wijzen dat zij zelf voor eventuele aanvullende verzekering zorg dienen te dragen.Desgewenst regelen wij dit graag voor u.

Mijn lading moet buiten Nederland vervoerd worden. Kan dit bij CargoTrade?

Ook voor vrachtvervoer van A tot Z in het buitenland kunt u bij ons terecht.

Meest gebruikte emballage afmetingen

  • Europallet 80x120cm
  • Blokpallet 100x120cm

MAUT, wat is dat?

MAUT is ingevoerde heffing voor het gebruik van de snelwegen met zware bedrijfsvoertuigen in Duitsland ( is te vergelijken met TOL zoals je dit in Frankrijk ziet )

Feestdagen & rijverboden

In bepaalde landen geldt er een rijverbod op de officiële feestdagen. Een aantal landen heeft zelfs ook nog aanvullende rijverboden ingesteld op specifieke dagen en/of trajecten. Vrachtwagen mogen tijdens deze rijverboden niet rijden. Deze rijverboden kunnen dus invloed hebben op uw transportopdracht. Vraag onze planning om meer informatie.

Groupage, wat betekent dit?

Bij Groupage verzamel je je van meerdere zendingen van diverse opdrachtgevers. Deze worden op de meest praktische manier gecombineerd zodat er de meest efficiënte ritten ontstaan.

Dedicated transport, wat betekent dit?

Dedicated transport is een transportvorm. Het voertuig wordt exclusief ingezet voor een specifieke opdracht of voor een specifieke opdrachtgever. In deze situatie staat het voertuig geheel ter beschikking van een bepaalde opdracht(gever). Er vindt geen combinatie plaats met andere opdrachten. Er wordt voor deze specifieke vervoerswijze vaak gekozen indien er sprake is van zeer specifieke of afwijkende vervoerstromen die niet te combineren zijn met andere goederen en/of opdrachtgevers.

Emballage of verpakking, wat is het verschil?

Het verschil tussen emballage en verpakking ligt veelal in het feit dat emballage gestandaardiseerd is en veelal onderdeel uitmaakt van een uitwisselsysteem. De europallet is een voorbeeld. Tijdens het laden of lossen worden deze veelal omgewisseld of er wordt een saldo bijgehouden wat periodiek wordt verrekend. De verpakking maakt meestal een deel uit van de levering. De ontvanger ontvangt goederen welke verpakt zijn in bijvoorbeeld kratten, vaten of dozen. Deze worden niet omgeruild. De kosten van verpakking zijn namelijk al opgenomen in het product. De kosten van emballage zoals europallets worden niet meegenomen in de productprijs.

Aanvraag starten

Offerte Aanvragen

Echt handig dat ze zo snel zijn.

Bob Riethorst

Dankzij Ronald en zijn team weet ik zeker dat mijn zendingen vanaf nu goed gaat. Dank voor de goede service heren! Ik hoop dat we nog heel veel zendingen samen mogen doen.

Richard Jaarsma

Dat ze met je meedenken is bijzonder fijn. Zo bespaar ik per jaar veel geld aan transport.

Roelof de Jong